Mülteci Krizinin Nedenleri

Son zamanlarda tüm Dünya'da etkisini gösteren mülteci krizi ülkemiz açısından da çok önemli bir noktaya ulaşmış durumda. Kimileri bilinçli olarak Türkiye'nin demografisinin kasten değiştirilmesi olarak yorumluyor. Dilim döndüğünce daha geniş bir perspektiften nedenleri anlatmaya çalıştım.

Ukrayna ve göçmen krizinin tek nedeni Amerika'nın Almanya-Rusya yakınlaşmasını önleme çabasıdır. Klasik böl-parçala-kaos çıkar ve yönet taktiği. Rusya doğalgaz hatlarıyla Almanya ve Avrupa'ya enerji yoluyla önemli bir ortaklık sürecindeydi. ABD bunu engelledi. Fransa bile artık Amerika hegemonyasından çıkıp Çin ile birlikte ticari ilişkileri geliştirme peşinde. Hatırlarsınız Trump buna karşılık Mac Ron'u aşağılamaya çalışmıştı. Biz olmasak Almanca konuşurdunuz diye.

Almanya ve Fransa'da nasyonal sosyalist bir hükümetler tekrar işbasına geçtiğinde ki bu olacak hiçbir millet kendi nüfusunun göz göre göre kendi topraklarında azınlığa düşmesini izlemeyecek. O zaman Amerika'nın yapacağı ilk iş Türkiye'nin başında kim varsa ona telefon edip tüm sınırlarını açması istemek olacaktır. o zaman Türkiye'de artık kaçınılmaz bir savaşın içinde kendini bulacaktır.

Rusya'nın zannedildiği kadar büyük askeri güç olmadığı ortada. Bu durumda yunan adalarını askeri adalara çeviren, Dedeağaç'a (ki kuş uçumu Edirne'ye 10 km değil.) Dünya'nın en büyük askeri limanlarından biri inşa eden Amerika'nın tek hedefi Rusya olamaz.

Ek olarak balkanlara bakın Yugoslavya'dan sonra kaç devletin çıktığını görüyoruz. Bu da enerji hatlarına engel olmak ve böl-parçala-yönet stratejisinin bir parçası.

Sonuç olarak, milattan sonraki tarihte çağına hükmetmiş her büyük devlet Roma İmparatorluğu'nun devamı olmaya, onun mirasçısı olmaya çalışmıştır. (insanlığın belki de zirvesidir. siyasi, mühendislik, toplum yapısı bakımından) Amerika'da nihayetinde buna soyunuyor. Büyük Helen veya Roma İmparatorluğu kurmak için var gücüyle çalışacak.

Biz mi? Bence bu senaryoda bize yer yok!!!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Max Weber

McDonaldslaştırma Nedir?

Denizaltından Notlar - 8