Japonya da silahlanma yarışına katıldı.

Japonya Savunma Bakanlığı (MoD) 30 Ağustos'ta, Nisan ayında başlayacak 2025 mali yılı (FY) için 59,1 milyar dolar (8,5 trilyon yen) talep etti; bu şimdiye kadarki en büyük savunma bütçe talebiydi. Planlar arasında üç Yeni FFM'nin inşası da yer alıyor.


Aralık ayında karar vermeden önce değerlendirilmek üzere maliye bakanlığına gönderilecek olan savunma bütçe talebi, Çin, Kuzey Kore ve Rusya'nın oluşturduğu artan askeri tehditlere karşı koymak için ülkenin Entegre Hava ve Füze Savunma (IAMD) sisteminin ve uzaktan savunma yeteneklerinin güçlendirilmesini talep ediyor.

Denizcilik alanıyla ilgili bütçe talepleri şunlardır:

Üç Yeni FFM'nin inşası (2,2 milyar dolar)

Savunma bakanlığı Tokyo'da "Yeni FFM" adı verilen üç yeni çok amaçlı fırkateyn inşa etmek için 314 milyar yen (2,2 milyar $) talep etti. Yeni gemiler esasen Japonya Deniz Öz Savunma Kuvvetleri'nin geliştirilmiş Mogami sınıfı çok amaçlı fırkateynleridir.

Bir yılda üç Yeni FFM için inşaat maliyeti talep etmek çok sıra dışıdır çünkü Savunma Bakanlığı şimdiye kadar her yıl sadece iki Mogami sınıfı FFM veya iki Yeni FFM için bütçe sağlamıştır.

Özellikle, Savunma Bakanlığı mevcut 2023 mali yılına kadar toplam 12 Mogami sınıfı fırkateyn tedarik etmek için para sağlamıştır ve 2024'ten 2028'e kadar 12 Yeni FFM inşa etmek için bütçe edinmeyi planlamaktadır. Savunma Bakanlığı'nın sadece 5 yılda yeni 12 savaş gemisi sınıfını tedarik etmesi çok yüksek bir hızdır. Bu, Japonya'yı çevreleyen giderek daha ciddi güvenlik ortamını yansıtıyor ve Tokyo'yu ülkenin deniz kuvvetlerini kısa bir süre içinde güçlendirme çabalarını artırmaya zorluyor.

4.800 tonluk standart deplasmana sahip yeni fırkateyn sınıfı, 3.900 tonluk daha küçük standart deplasmana sahip Mogami sınıfından daha ağır ve daha büyük olacak. Savunma Bakanlığı, yeni sınıfın mürettebatının sadece 90 olacağını, bunun da Mogami sınıfıyla aynı olacağını söyledi.

Savunma bakanlığı, yeni sınıf FFM'nin daha uzun menzilli füzeler yükleyebilen gelişmiş operasyonel yetenekler, gelişmiş denizaltı karşıtı yetenekler ve çeşitli deniz operasyonları için daha iyi yeteneklerle donatılacağını söyledi.

Özellikle, gemiden fırlatılan, Tip 12 Yüzeyden Gemiye Füze'nin (SSM) geliştirilmiş versiyonu ve yeni gemiden havaya güdümlü füze (veya kısaca A-SAM) yeni sınıf FFM ile donatılacak.

Daha iyi uçaksavar ve arama kabiliyetleriyle Yeni FFM'nin FFG'ye (füze fırkateyni) daha yakın olması bekleniyor.

kaynak

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amerika'nın Suç Oranı En Yüksek 10 Eyaleti

Ankara 2024 Yerel Seçim Analizi

Amerika Seçimleri Üzerine